Organisator neemt na ruim veertig jaar afscheid

ERMELO - Kosse Jonker heeft vanavond na ruim veertig jaar in stijl afscheid genomen van de Ermelose Avond4daagse. Jarenlang was Jonker degene die voorop reed tijdens de intocht. Ditmaal was dat ook het geval, maar nu met chauffeur en in gezelschap van zijn vrouw Frouwkje Jonker.

Jonker is momenteel herstellende van een zware operatie waardoor hij het rustiger aan moet doen. Maar de taak om tijdens de intocht op de laatste avond nogmaals voorop te rijden, liet hij zich niet afnemen. Dat heeft hij geweten want de organisatie had de auto speciaal voor vanavond laten bestickeren waardoor Kosse Jonker veel applaus kreeg. Hoewel de Ermeloër het lastig vindt om in de picture te staan, genoot hij enorm van de aandacht. Stralend in de avondzon liet Jonker zich rijden en zwaaide hij naar het publiek.

Organisatie

Jonker is blij dat de zestigste editie van het wandelevenement weer succesvol verlopen is. Zelf deed hij al een stapje terug qua organisatie. ,,Organiseren doe je trouwens nooit alleen,” vertelde hij in een eerder gesprek. Jonker heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het bestuur de Avond4Daagse de komende jaren met succes zal voortzetten.