Ermeloër ontvangt duizenden berichten van vrouwen om te daten

ERMELO - Ronald Bekema is blij dat de laatste aflevering van Married at First Sight geweest is. De Ermeloër stapte tijdens de eerste uitzending in het huwelijksbootje met de Goudse Monique de Haas. In korte tijd strandde dit tv-huwelijk. Married at First Sight is de afgelopen weken op RTL4 uitgezonden en elke aflevering trok meer dan een miljoen kijkers.

,,Mijn kinderen hadden me opgegeven,” vertelt Bekema ,,Met een score van 81% hadden we de hoogste score volgens de psychologen. Ik had er alle vertrouwen in dat dit goed zou gaan.” Dat de kersverse bruid het direct na de bruiloft al had opgegeven en de bruidegom met kwetsende opmerkingen kleineerde, had Bekema niet kunnen bevroeden. Zes weken na de bruiloft zetten de twee dan ook de handtekening onder de scheidingspapieren.

Mails

Het was het vierde seizoen van dit bijzondere tv-programma, dat gepresenteerd werd door Peter van der Vorst. De Ermeloër kan niet meer rustig over straat zonder herkend te worden. Hij wordt overigens overspoeld met mails en berichtjes van vrouwen die met hem willen daten. ,,Maar ik zet nu even alles op een laag pitje,” vertelt Bekema, die nog bij moet komen van alles wat hem overkomen is. ,,Ik had het heel graag anders gezien, maar het zat er niet in.” Met Monique de Haas is hij helemaal klaar. ,,Ze heeft van alles bij elkaar gelogen. Dat heeft me enorm gekwetst.” Bekema had bij de crew ook aangegeven dat juist dat iets was waar hij niet meer tegen kon door ervaringen uit een eerdere relatie. De vrijgezel, die vaak als scheidsrechter op het sportveld staat, heeft naast de negatieve ervaring een mooie groep vrienden aan het tv-programma overgehouden. ,,Weet je, de crew biedt wel een luisterend oor, maar ze begrijpen niet wat je precies voelt. De andere deelnemers weten dat wel en met hen heb ik een hechte vriendschapsband.” Zaterdag nog was Ronald Bekema met Pascal te vinden bij de Ermelose pizzeria. ,,Maar ik bel ook veel met Paul en binnenkort ga ik samen met mijn dochter naar Maxime.” De groep treft elkaar ook met regelmaat. Monique maakt inmiddels geen deel meer uit van dit gezelschap.

Recordaantal aanmeldingen

De programmamakers kregen een dit jaar een recordaantal aanmeldingen en zondag kozen twee stellen om getrouwd te blijven. Inmiddels is dat alleen nog Milly en Joost. ,,Het was een hele bijzondere ervaring en een lang traject,” vertelt Bekema. Een traject dat begon met een lange selectieprocedure. ,,We moesten tal van vragen beantwoorden om te kijken op wat voor partner je valt.” Daarna moest Ronald Bekema naar Amsterdam, een trouwpak uitzoeken en de trouwerij voorbereiden. ,,Die bruiloft vond ik het leukst. Dat feest met iedereen om me heen.” Nu alles achter de rug is, ervaart de Ermeloër het toch als een diep gat. ,,Je wordt overal herkend en mensen willen met je op de foto. Dat is heel leuk.” Maar nu wil Bekema eerst alles op een rijtje krijgen. ,,Ik heb wel drieduizend berichten van vrouwen, maar hoe nu verder? Dat weet ik niet.” Bekema doet het dan ook rustig aan. Teleurstelling overheerst omdat hij zo gehoopt had dat de wetenschap het bij het rechte eind had.