Bean-to-bar chocolade valt in de smaak

ERMELO – De Ermelose chocolademaker Mark Schimmel heeft in Londen drie bronzen medailles gewonnen bij The Academy of Chocolate 2019 Awards. Drie soorten van zijn bean-to-bar chocolade vielen in de prijzen.

Mark Schimmel, eigenaar van Krak Chocolade, won voor drie repen chocolade een bronzen medaille. In de categorie 'Dark Bean to Bar under 90%' won de Krak Chocolade Brazilië Coopoam Amazonia en Krak Chcolade Colombia Hacienda Betulia B9 een bronzen medaille. In de categorie 'Flavoured White Chocolate Bar' won Krak Chocolade Hibiscus/Vanille de bronzen medaille. ,,Ik ben heel blij dat we uit honderden inzendingen vanuit de gehele wereld de erkenning krijgt dat je er iets speciaals van maakt,'' vertelt Schimmel toch wel enigszins trots op het resultaat. Schimmel was niet bij de bekendmaking van de prijzen want er komt in juli pas een ceremonie.

Academy

The Academy of Chocolate is in 2005 opgericht door vijf van Britse vooraanstaande chocoladeprofessionals. Leden van de Academy ontmoeten elkaar regelmatig om pure chocolade te proeven, er over te discussiëren, demonstraties te geven en de reis van Bean to Bar bekend te maken. Schimmel: ,,Dit jaar werden er twaalfhonderd inzendingen beoordeeld uit 45 landen. Er wordt door honderd juryleden geproefd.'' De chocolademakers kunnen inzenden in een van de vijf categorieën: Bars, Gevulde Chocolade, chocoladedrank, chocolade spread en verpakkingen. Chocolatiers van over de gehele wereld kunnen hun chocolade insturen. Na de jurybeoordeling krijgen de chocolademakers de uitslag en in juli wordt er een groots Award Ceremony georganiseerd in Londen.

App

Twee prijswinnende repen van Krak Chocolade zijn nu te bestellen via de bestelfunctie van de ErmeloApp. Download hier de App. En bestel de Krak bean-to-bar repen voor Vaderdag, geslaagden of voor iedere andere gelegenheid!