Taartbakwedstrijd CDA in teken van ontmoeten en inspireren

ERMELO – Dinsdagavond werden er in de Koningin Julianaschool een aantal prachtige, maar vooral lekkere taarten ingebracht en vooral geproefd. De bakwedstrijd Heel Ermelo Bakt werd georganiseerd door CDA Ermelo.

Organisatoren Daphne Visser en Daisy Vliegenthart-Goedhart daagden Ermeloërs, maar ook Ermelose organisaties om taarten te maken in het kader van Ontmoeten, inspireren en genieten. En dat lukte volop. Diverse organisaties, waaronder Steunpunt Huilbaby’s, Welzijn Ermelo, Natuurtuin Ermelo en GGz Centraal bakten dat het een lieve lust was. Maar ook ‘gewone’ burgers draaiden hun hand niet om voor een prachtige taart. ,,De bakkers hebben hun creativiteit ingezet om het verhaal dat ze over zichzelf, organisatie of ideaal wilden vertellen, nog beter tot zijn recht te laten komen,’’ vertelt Daphne Visser. En dat was absoluut gelukt. ,,Er waren geweldige gesprekken over de taarten, maar vooral over wat mensen beweegt,’’ vult het Gelderse Statenlid Vliegenthart aan. De vakjury bestaande uit Anne-Wil Hamstra (Kaneel&Kruimels), Giorgi de Jong (De Ontmoeting) en Rianne (De Oude Meul) hadden het er maar moeilijk mee.

Meer

Uiteindelijk konden door de organisatoren toch twee winnaars worden bekendgemaakt. De juryprijs ging naar Ineke Jonker namens de Natuurtuin. Zij maakte een spectaculair lekkere Georgische honing-walnotentaart wat de natuurtuin als een bloemrijk en insectenvriendelijk centrum in een open Telgter Eng symboliseerde. Bijna alle ingrediënten voor de taart komen uit dit gebied; honing van de imkerij naast de natuurtuin, melk van melkveehouderij Staal, walnoten van buurtbewoners en de overige producten komen uit de Landwinkel Arkelandshoeve. De winnaar van de publieksprijs ging naar Sandra Papeveld van GGz Centraal met haar prachtige chocoladetaart. Zij deed mee met activiteitencentrum Berkenhof op Landgoed Veldwijk. De activiteitenbegeleiders van Berkenhof bakken bij hun dagbesteding vooral suikervrij om de gezondheid te stimuleren. De eerste editie van de bakwedstrijd Heel Ermelo Bakt was een succes en smaakt ongetwijfeld naar meer.