Margreeth Kasper de Kroon stapt over naar Koninklijke Visio

ERMELO/ REGIO - Na zeven jaren verruilt Margreeth Kasper de Kroon haar voorzitterschap van de Raad van Bestuur bij Zorggroep Noordwest-Veluwe voor een voorzitterschap bij Koninklijke Visio. 

De periode dat Kasper de Kroon bij de Zorggroep werkte, was boeiend en afwisselend. Samen met een groot deel van de organisatie zagen onder haar aanvoering een heldere visie en strategie het daglicht. Tijdens ‘Margreeth on tour’ heeft zij deze met passie met zoveel mogelijk medewerkers doordacht en besproken. Hetzelfde geldt voor het hogere doel van de Zorggroep Noordwest-Veluwe om in 2020 koploper in zorg en welzijn te zijn. Gefascineerd door het Liebenau-gedachtengoed, initieerde Kasper de Kroon het vernieuwende bouwconcept van het Oranjepark in Ermelo, waar mensen er welbewust voor kiezen om naar elkaar om te kijken. Regionaal en nationaal, bij brancheorganisatie ActiZ en bij het Ministerie, heeft zij een lans gebroken voor een positief beeld van de ouderenzorg. Een realistisch beeld: 'de ouderenzorg is prachtig, hartverwarmend en kwalitatief hoogwaardig!'

Koninklijke Visio

In oktober start Margreeth als voorzitter van de raad van bestuur bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Het Nederlandse expertisecentrum biedt verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid, dagbesteding en wonen. voor mensen met een visuele beperking.