Maatjesmiddag Inclusief Groep opent ogen

ERMELO - Afgelopen donderdag werd de jaarlijkse maatjesmiddag van de Inclusief Groep georganiseerd bij Proson aan de locatie Paul Krugerweg 43 in Ermelo. Gemeenteraadsleden, Colleges B&W en beleidsambtenaren uit de gemeente Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek gingen op de uitnodiging in.

Medewerkers konden niet wachten om de gasten te laten zien wat hun dagelijkse werkzaamheden zijn. Na de opening van Risco Balkenende, Algemeen Directeur Inclusief Groep, werden de maatjes en medewerkers aan elkaar gekoppeld. Daarna vertrok iedereen naar zijn eigen werkplek om de handen uit de mouwen te steken.

Meewerken op verschillende afdelingen

De meeste mensen werkten mee op de verschillende afdelingen van Elektromontage en Assemblage. Ook bezocht men het Participatiehuis om daar te zien hoe kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt in een veilige omgeving arbeidsgewenning en werkritme opdoen door het volgen van verschillende activiteiten en programma’s. 

Gemeentepolitiek

Gert-Jan van Noort (wethouder Harderwijk) werkte samen met Inge. Hij vertelde vol enthousiasme over de leuke gesprekken die hij met haar heeft gehad. Over haar hobby fotografie, maar ook over de gemeentepolitiek Harderwijk. Inge woont namelijk in Harderwijk en als je dan de kans krijgt om met de wethouder te praten over zaken die er spelen in de gemeente, doe je dit natuurlijk!

Kwaliteit van leven

Agaath de Weerd-Deetman (Raadslid Gemeente Elburg, Algemeen Belang) was gekoppeld aan receptionist/telefonist Tim. Het raadslid gaf aan erg onder indruk te zijn van Tim. ,,Hij heeft zoveel bereikt in zijn leven. Kwaliteit van leven is wie je bent en niet de belemmering van de beperking. Ik vind mijzelf eigenlijk de persoon met een belemmering, doordat ook ik vaak de beperking van iemand zie in plaats van echt naar iemand te luisteren en interesse te tonen."

Aandacht

Jos van der Deure (ChristenUnie Ermelo, Raadslid) mocht de post bezorgen met maatje Dennis. Op de fiets vertrok het duo richting de woonwijk. ,,Wat mij opviel, was het enthousiasme waarmee Dennis zijn werkzaamheden doet. Hij heeft veel persoonlijke aandacht bij de diverse adressen waar hij post bezorgt. Dennis maakt van werken zijn hobby," aldus Jos van der Deure.

Inclusief Groep als arbeidsmarkttoeleider

Tijdens de nabespreking benadrukte Balkenende dat het werk dat door Inclusief Groep uitgevoerd wordt, bestaat uit écht werk en dat op die manier de medewerkers een bijdrage leveren aan het grotere geheel. Chantal Vos lichtte de aanwezigen toe over de rol die Inclusief Groep gaat innemen als arbeidsmarkttoeleider. 'Leren werken, leer je door te werken,' is het motto van Inclusief Groep en daarom ontpopt het bedrijf zich als een werk- en leerbedrijf voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bedrijven van Inclusief Groep, of bedrijven uit het netwerk, worden ingezet als leeromgeving.