Wethouder deelt Groene Pauw Award opnieuw uit

ERMELO – Er komt een duurzaamheidsprijs voor jongeren. Deze prijs komt naast de ‘Groene Pauw Award’ voor volwassenen die vorig jaar voor het eerst is uitgereikt. Het instellen van deze twee duurzaamheidsprijzen is een extra stimulans voor hen die vooroplopen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing en daarmee anderen inspireren.

Eind vorig jaar werd de Groene Pauw Award voor de eerste keer uitgereikt aan Riet Bezemer. Zij stond aan de wieg van de eerste en tot nu toe enige energiecoöperatie in Ermelo, Veluwe-Energie. Het is haar gelukt om binnen twee jaar een organisatie op te bouwen én de eerste zonnepanelenprojecten te realiseren op al bijna vier schooldaken. ,,Riet Bezemer is enorm zichtbaar geweest als voorzitter," stelde wethouder Leo van der Velden tijdens de uitreiking. ,,Zij bracht met veel passie en enthousiasme de boodschap over om meer duurzame energie te realiseren." Van der Velden hoopt ook dit jaar een persoon of organisatie die zonder winstoogmerk een belangrijke bijdrage levert aan de verduurzaming van Ermelo in het zonnetje te zetten. Dit zal in oktober gebeuren tijdens de maand van de duurzaamheid.

Jongeren

Van der Velden wil ook graag een stimuleringsprijs duurzaamheid specifiek voor jongeren van 12 tot en met 21 jaar die in de gemeente Ermelo wonen, werken of leren. Hierbij geldt dat de uitvoering van het plan/idee/initiatief nog moet starten of net is gestart. Later dit jaar worden meer praktische zaken bekend gemaakt, zoals de startdatum voor het indienen van een initiatief en de verdere voorwaarden waaraan een plan moet voldoen. De gemeente werkt stap voor stap aan een duurzamer Ermelo en energieneutraal Ermelo in 2030. Energieneutraal worden lukt alleen als alle inwoners en bedrijven meedoen. Met de duurzaamheidsprijs voor jongeren en de ‘Groene Pauw Award’ wil de gemeente Ermelo inwoners blijven stimuleren om met ideeën te komen die kunnen bijdragen aan de duurzame ambities van de gemeente.