Oude containers gaan naar Oost-Europa

ERMELO - Woensdag zullen de laatste grijze en groene containers opgehaald worden. Dat bevestigt de gemeente Ermelo vandaag. ,,We hebben contact gehad met DVL, het bedrijf dat dit voor ons uitvoert.” Volgens de woordvoerder Marjan Kiewiet is er enige vertraging in het ophaal schema. Bewoners van de Dokter Holtropstraat hebben het gevoel dat ze gewoon vergeten zijn.

De oude containers staan bijna anderhalve week buiten en vooral in het weekend leverde dat gedoe op toen het uitgaanspubliek het centrum verliet. Maandag werden wel de containers op de parkeerplaats De Bree uiteindelijk meegenomen, maar ook toen liet de chauffeur van DVL de bijna dertig containers langs de weg staan.

Duurzaam

Alle inwoners van Ermelo kregen in de periode mei, juni en juli nieuwe afvalcontainers. De nieuwe containers zijn voorzien van een kraag waardoor er gebruik gemaakt kan worden van een ander inzamelsysteem. Volgens de gemeente is dat sneller en efficiënter. De vervanging van de afvalcontainers werd verzorgd door DVL Milieuservice uit Joure. Dit bedrijf heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hergebruik gaat boven recycling. De in Nederland ingenomen oude afvalcontainers zijn vaak nog (deels) herbruikbaar. DVL doet dit binnen eigen projecten in Oost-Europa. Daar helpt men lokale overheden het inzamelproces met containers op te starten tegen lage kosten. De containers worden daar bovendien met standaard achterladers 1 x per maand geledigd en gaan zo nog vele jaren mee. Overigens is DVL Milieuservice ook de leverancier van de nieuwe containers. In deze nieuwe containers zit 40% hergebruikt materiaal (re-granulaat).