Hardlooptechniek trainingen starten opnieuw in september 

ERMELO - Het wordt weer koeler, de zomervakantie is bijna voorbij. Tijd om het hardlopen weer op te pakken! En waar kan je dan het beste mee beginnen? Volgens fysiotherapeut Paulien Haagen start je met een goede hardlooptechniek, zodat je efficiënt en blessurevrij kunt hardlopen. Vanaf 5 september starten de hardlooptechniektrainingen van Run in Balance. Dit is op donderdagavond om 19.00 uur of 20.15uur.

,,Wist je dat hardlopen een positief effect heeft op de hersenen, stress en emoties," vertelt de Ermelose fysiotherapeut. ,,Dit komt doordat het lijf bij hardlopen/bewegen ‘feel good’ stofjes aanmaakt: zoals endorfine, serotonine en testosteron. Een betere rede om te gaan hardlopen is er niet." Tijdens de vijf trainingen worden tips en tricks aangeleerd die een efficiënter en ‘op lichte voet’ manier van hardlopen bieden. 
Er wordt puur naar de techniek van het lopen gekeken; wat gaat er verkeerd of wat kan er verkeerd gaan tijdens het lopen. Maar vooral: hoe moet het wel! Daarnaast worden de nodige krachttrainingen gedaan, om de juiste spiergroepen te trainen. De laatste les is een ontspannen trailrun op zaterdagochtend, waarbij gekeken wordt naar de ademhaling en mindfulness tijdens het hardlopen.

Fysiotherapiepraktijk

Met een goede basisconditie kun je de trainingen volgen. Achteraf ben je in staat om op een goede manier te kunnen hardlopen en weet je op welke manier je het beste verder kunt trainen. Verzamelpunt is bij Fysiotherapiepraktijk Ermelo (Kerkdennen 34). De trainingen vinden plaats op de Groevenbeekse Heide of op de parkeerplaats van EFC. Meer informatie: www.runinbalance.com. Mailen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.