'Roedel heeft rust nodig'

ERMELO/ REGIO – Een aantal mensen heeft een boswandeling op de Veluwe moeten bekopen met een boete die op kon lopen tot 85 euro. De natuurliefhebbers overtraden de regels om een glimp van de wolven op te vangen.

Dat meldt boswachter Lennard Jasper, boswachter van Staatsbosbeheer. ,,Er is extra aandacht voor de toegangsregels omdat de aanwezigheid van de wolf een extra dimensie geeft die mensen aantrekt. Wij houden scherper toezicht op de basisregels om de wolf de rust te bieden die de roedel nu nodig heeft.”

Belevingswaarde

Sinds een aantal maanden leeft in deze regio een wolvenpaar met vijf welpen. Dit brengt extra mensen naar de Veluwe. Jasper ziet een toename aan bezoekers in de vroege ochtenduren, maar ook 's avonds na zonsondergang. ,,En dan is het verboden terrein,” legt de boswachter uit. ,,Tegelijkertijd vinden we het mooi dat de belevingswaarde van de Veluwe met de komst van de wolf rijker is geworden voor mensen.” Wie de wolf goed wil bekijken kan terecht in museum Het Pakhuis waar een speciale tentoonstelling is en men oog in oog komt e staan met de wolf. Het Pakhuis, Molenaarsplein 24, Ermelo.