Gemeente heeft meer tijd nodig voor reparatieplan

ERMELO – De wegafsluiting aan de Prins Hendriklaan blijft voorlopig. Het college heeft uitstel aangevraagd en gekregen bij de Raad van State.

Eind mei stelde de rechter dat het college onvoldoende aandacht had besteed aan de verkeersveiligheid bij openstelling. De Raad van State wilde binnen drie maanden een ‘reparatieplan’. Daarom ging de wethouder op 19 juni in gesprek met bewoners. Daaruit bleek dat er meer tijd nodig was, temeer omdat de termijn verliep in de vakantieperiode. ,,De gemeente vindt het belangrijk en daarom is er verlenging aangevraagd,” legt Mylène van Setten, communicatiemedewerker van de gemeente Ermelo, uit. De Raad van State heeft daarom inmiddels uitstel tot 20 november verleend.

Ontwerp

De gemeente is met bewoners in gesprek om tot een ontwerp te komen. Dit ontwerp moet de bezwaren - van de bewoners die tegen de openstelling zijn - op het gebied van verkeersonveiligheid ondervangen. Begin september worden bewoners uitgenodigd voor een tweede bewonersavond. ,,In week 38 verwachten we een concept verkeersbesluit te kunnen publiceren met de mogelijkheid tot zienswijzen,” aldus Van Setten. Ze benadrukt dat de gemeente dit op basis van het tussenvonnis niet hoeft te doen. ,,We hopen dan in week 47 een definitief verkeersbesluit te kunnen publiceren.”