Aanleg blije Progressieve bermen

ERMELO - Op zaterdag 14 september organiseert Progressief Ermelo in samenwerking met het Natuur en Milieu Platform Ermelo (NMP) een Blije Bermen zaai actie. In april van dit jaar heeft Christen Unie Ermelo het initiatief genomen om bermen in Ermelo in te zaaien met bloemenzaad waar met name bijen en vlinders van kunnen profiteren.

Deze bermen worden ‘blije bermen’ genoemd. Maar ook de wandelaar en fietser zullen blij worden van zo’n fleurige berm die druk bezocht wordt door insecten. CU Ermelo heeft de andere politieke partijen opgeroepen het stokje over te nemen en haar voorbeeld te volgen. Op 14 september zal Progressief Ermelo dit met graagte doen.

Klompenpad

Progressief Ermelo organiseert met het NMP een zaaiochtend, een strook grond langs het Klompenpad bij de Aalbertshoeve zal worden ingezaaid. Het Aalbertspad zal dan volgend jaar over een lengte van zo’n 100 meter één grote bloemenzee worden. De foto toont hoe de strook er nu uitziet, links van het pad komt een bloemenstrook van ongeveer drie meter breed en rechts van het pad kan tussen de knotwilgen een smallere strook worden ingezaaid. Als alles goed gaat (het zaad goed opkomt, er op tijd regen valt e.d.) kan er volgend jaar tussen de bloemen worden gewandeld.

Zaaiochtend

De actie begint om 9.45 uur met koffie en de aanvang is dan 10:00 uur bij Aalbertshoeve aan de Nijkerkerweg 65. De voorbewerkte grond moet eerst gladder worden geharkt, hierna ingezaaid en daarna moet het zaaigoed licht ingeharkt worden. Er is werk voor ongeveer 30 mensen. Het zou mooi zijn wanneer deelnemers zelf een hark en emmertjes of bakjes voor het zaaigoed meenemen. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-83353993. Voor een lunch wordt gezorgd.