Hans de Haan opent het nieuwe schoolgebouw 

ERMELO - Vanmiddag was het eindelijk zover, de opening van het nieuwe schoolgebouw van de RK Prins Willem Alexanderschool in Ermelo. Wethouder Hans de Haan mocht onder het toeziend oog van de leerlingen het lintje officieel doorknippen. Voor De Haan is deze schoolomgeving niet vreemd. Zo'n twaalf jaar geleden gingen zijn kinderen hier naar school. ,,Dat de school aan een nieuw gebouw toe was is duidelijk," meldde de wethouder die zijn toespraak kort hield.  

De bouw van dit nieuwe schoolgebouw duurde slechts een jaar, de weg er naar toe was lang. Dat realiseert schooldirecteur Christie van Seventer zich goed. ,,Eind 2017 bedacht een van de ouders een ludiek filmpje te maken over de staat van de school. Dit werd opgepakt door radio en tv. Ineens stonden er allemaal camera's op het schoolplein." Die tijd is nu gelukkig voorbij. Het enorm lichte schoolgebouw is een feit. Vorige week maandag mochten de kinderen er al naar binnen. ,,Ze vinden het allemaal zo fijn," vertelde Cecile Servaas, voorzitter van het bestuur Catent. ,,Het is ruimtelijk, licht en fris." Van Seventer wees nog even op de planten langs de muren. Ook binnen hebben we een perfect klimaat."

 Kleur

In de hal was nog een officieel moment. Alle leerlingen hadden voor de zomervakantie samen met kunstenaar Anneke Kamerling gewerkt aan een kleurrijk kunstwerk. Vanmiddag werd dit onthuld. Achthonderd kleine canvas doekjes, beschilderd door de kinderen vormden een vrolijk kleurenpalet. Een illustratie van verbondenheid, legde Van Seventer uit. Ze maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om het nieuwe logo van de RKPWA te presenteren. Daar hadden de kinderen iets minder aandacht voor. Zij gingen op zoek naar de goochelaar en de viskar die het feest compleet maakten.