Dag van de Scheiding in teken van financiën

ERMELO - Op vrijdag 13 september is het de Dag van de Scheiding. Op die dag opent VBVadvocaten de deuren van haar kantoor om informatie te geven over scheiden. Op die dag kan informatie worden verkregen over onder andere (partner- en kinder)alimentatie, scheiden met kinderen, boedelverdeling en scheiden met een eigen huis.

Spijt van financiële afspraken na een scheiding: het komt heel vaak voor. Recent onderzoek in opdracht van Aegon en de Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) wijst uit dat maar liefst 40% van de mensen die gescheiden zijn, bij nader inzien liever andere financiële regelingen had getroffen. Daarom staat de Dag van de Scheiding dit jaar in het teken van scheiden en financiën. Een goede en adequate begeleiding bij echtscheidingen blijkt immers essentieel om ex-partners een goede start te laten maken ná een scheiding. Goed advies over geldzaken vormt een belangrijk onderdeel.

Deskundig

De vFAS organiseert sinds 2010 jaarlijks de Dag van de Scheiding. Dit jaar vindt deze dag plaats op vrijdag 13 september. Met de Dag van de Scheiding wil de vFAS landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Dat deze dag om september wordt gehouden heeft een reden: op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. Sinds 2010 wordt door de vFAS op of rondom deze datum de Dag van de Scheiding georganiseerd. Momenteel gaat één op de drie stellen scheiden. Op deze dag geven vFAS-advocaten gratis informatie over scheiden.

Advocaat en mediator

Daniëlle van Bloemendaal en Sanne Doorman zijn de familierechtadvocaten van VBVadvocaten en zijn gespecialiseerd advocaat en ook scheidingsmediator. Zij zijn lid van de Nederlandse vereniging van Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Duizend advocaten in Nederland zijn lid van de vFAS: de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Al deze advocaten hebben drie jaar extra gestudeerd en zijn daarmee specialisten op het gebied van scheiden. Ze zijn niet alleen advocaat, maar bovendien ook erkende mediators. Door hun specialisatieopleidingen en -trainingen hebben alle vFAS-advocaten alle juridische kennis én kennis over de emotionele kant van een scheidingsproces in huis, om een scheiding goed en respectvol af te kunnen wikkelen. Alle vFAS-leden zijn getraind in het begeleiden van alle soorten scheidingen en houden altijd rekening met de soms heftige emoties die hiermee gepaard gaan.

Informatie

Wie meer wil weten over scheiden of een gratis scheidingscheck wil laten uitvoeren kan op de Dag van de Scheiding het VBVadvocaten bezoeken aan de Pastorieweg 20. De beide advocaten geven nog aan dat mocht deze dag niet uitkomen, dat men uiteraard ook op een andere datum een afspraak kan maken voor een adviesgesprek van een half uur. Neem gerust contact op via telefoonnummer 0341-760510 of kijk voor meer informatie op www.dagvandescheiding.nl en www.vbvadvocaten.nl.