'Vroege signalering en snel op zoek naar oplossingen' 

ERMELO - Het Sociaal Team verhuist per 1 oktober naar de Dokter van Dalelaan 12 in Ermelo. Het team, bestaande uit professionals uit verschillende werkvelden, krijgt een nieuw kantoor. Zo zijn daar medewerkers van MEE, Meerinzicht, welzijn, GGz en de wijkverpleging in vertegenwoordigd. Op deze manier beschikt het Sociaal Team over brede kennis en is zij in staat om ondersteuning te bieden bij diverse vragen en problemen.

Het gaat om vragen over hulp en ondersteuning op het gebied van wonen, verzorging & verpleging, werk & inkomen, sociale contacten & vrije tijd en vervoer. ,,Wij bieden informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan alle inwoners van Ermelo vanaf 18 jaar,” vertelt Mireille Heemskerk. ,,Samen met de mensen kijken we naar wat de vraag is en wat men nodig heeft om zelf weer verder te kunnen.” Mensen kunnen telefonisch contact opnemen met het Sociaal Team of binnenlopen bij één van de spreekuren. Deze zijn op maandagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur, op woensdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op vrijdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur.

Voorkomen

Naast het bieden van informatie, advies en kortdurende ondersteuning zet het Sociaal Team zich actief in om problemen juist te voorkomen. ,,Wij willen, samen met de inwoners, problemen in de straat, wijk en in de hulpverlening zo vroeg mogelijk signaleren en zo snel mogelijk zoeken naar oplossingen,” aldus Heemskerk. Het Sociaal Team heeft hierin een nauwe samenwerking met het Leefbaarheidsteam.