'Het draait om persoonlijk contact'

ERMELO - Deze week zet wethouder Hans de Haan Ermelose Maatjes in de spotlights om meer mensen te werven. De hulpdienst van Welzijn Ermelo is hard op zoek naar mensen die een uurtje per week of een uurtje per maand tijd hebben om samen met iemand wat leuks te ondernemen. In Ermelo zijn veel mensen op zoek naar meer contact. Daarom start vandaag de reclamecampagne.

Maatjes zijn betrokken vrijwilligers die anderen willen ondersteunen bij het (weer) mee kunnen doen in de maatschappij. Het gaat hierbij om individueel contact, meestal bij de hulpvrager thuis. Maar ook om samen te wandelen of te fietsen, een kopje koffie te drinken, een keertje naar het theater gaan of een ander uitje. Het zijn vaak mensen die weinig of geen sociale contacten hebben. Soms zijn het mensen met een beperking die een bepaalde mate van afhankelijkheid hebben van anderen. Ook structuur aanbrengen in het huishouden of bijvoorbeeld boodschappen doen kan een vraag zijn waar een maatje bij kan ondersteunen.

Isolement

,,Door middel van het verspreiden van flyers, het uitdelen van bierviltjes en een week lang posters langs de weg hopen wij inwoners van Ermelo te bereiken en met elkaar in contact te brengen," vertels Hanneke Starre van Welzijn Ermelo. ,,Wie graag wat gezelligs wil ondernemen met iemand die door omstandigheden in een isolement is geraakt kan contact met ons opnemen." 
Door samen activiteiten te ondernemen betekenen mensen iets wezenlijks voor elkaar en ontdekken ze mogelijk ook nieuwe kanten van zichzelf. ,,Bij Maatjes draait het om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk," aldus Starre. www.ermelosemaatjes.nl of 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Bellen kan ook via 0341 -551678