Acht muziekjubilarissen gehuldigd

ERMELO – Gisteravond was weer het jaarlijks evenement in het Keerpunt op ’s Heeren Loo: een optreden van showband Doe Maar met Egbert Dijkhuis. Voor een goedgevulde sporthal speelden de muzikanten van dit huisorkest de sterren van de hemel.

Ermelo’s dorpszanger Egbert Dijkhuis is een graag geziene gast bij de muzikanten van Doe Maar. En ze kennen hem ook allemaal. Zowel Doe Maar als Egbert Dijkhuis treden regelmatig op in Ermelo en omstreken. Maar een maal per jaar spelen ze samen. En dan swingen ze waarbij figuurlijk het dak er af gaat. Het optreden is gevarieerd waarbij de ene keer Dijkhuis een nummer zingt, daarna een nummer van het orkest en dan weer samen. Het publiek én de muzikanten genoten, vooral toen de dirigent het publiek opriep om Foxy Foxtrot te dansen. Vervolgens werd Cirucs Renz gespeeld, waarbij enkele muzikanten allerlei circuskunsten vertoonden. En natuurlijk ontbrak de polonaise niet. Om daarna weer rust in de zaal en het orkest te brengen deed dirigent Johan Kwakman enige TaiChi-bewegingen die door alle leden van het orkest werden nagedaan. Uiteraard mocht ook het publiek de oefeningen proberen.

Jubilarissen

Wie er ook genoten waren de acht leden die een oorkonde en speldje uitgereikt kregen. Totaal verrast werden ze door de dirigent naar voren geroepen. Marten en Patricia ontvingen een welkomstoorkonde omdat ze bijna aan jaar lid zijn van de Showband. Voor vijf jaar trouwe dienst’ ontvingen Yvonne Fens, Rob Dammen en Rob van Diejie een oorkonde én een speldje. Nadat zowel Egbert Dijkhusi als het orkest een nummertje hadden gezongen en gespeeld ontvingen Kees ten Pierik en Chris Lokhorst een oorkonden en spéldje omdat ze tien jaar muziek maakten bij de Showband. Tenslotte ontving Richard Kranenburg een oorkonde omdat hij al vijftien jaar lid is van Doe Maar.