Ermelo's volksfeest met Duits tintje volledig uitverkocht

ERMELO - Veel Ermeloërs keken er al lang naar uit, de dag dat ze zich weer in Lederhosen en Dirndl jurkje konden verkleden. Het Oktoberfeest, georganiseerd door de Ermelose horeca-ondernemers Marnix Grift, Marco van Dijk, Robert Jonker en Jan Dooijewaard, is inmiddels een traditie. Het is een volksfeest dat overgewaaid is uit Duitsland en zijn oorsprong tweehonderd jaar geleden kende in München. Daar begon het volgens de traditie op de eerste zaterdag na 15 september en eindigde het op de eerste zondag van oktober.

Dat is in Ermelo niet het geval. Wel is het een feest met lange biertafels, pullen bier en braadworsten. In de monumentale muziektent traden de artiesten op die met Schlagers voor de juiste sfeer zorgden. ,,Het is niet mijn muziek, maar het feest is zo gezellig," meldde een van de honderden gasten aan het begin van de avond. Het gros van de bezoekers is verkleed. Steeds meer dorpelingen hebben geïnvesteerd in passende kledij. ,,Dat maakt het ook zo leuk," legt mede-organisator Van Dijk uit. ,,Het is vanaf de eerste minuut een feest!” Het bier vloeide rijkelijk en de sfeer was optimaal. 

Tent

Nieuw dit jaar was dat het volledige feest plaatsvond in een grote tent; met andere woorden het feest was volledig overdekt. En daar had de organisatie een goede keuze in gemaakt. Geen blubberig terrein en niet afhankelijk van het weer. Zo werd de muziektent, het podium voor de artiesten, geheel omsloten. Een mooie oplossing die de gasten zeker konden waarderen.

oktoberfest