Inloopavond voor vrijwilligers

ERMELO - Op 4 december openen de initiatiefnemers van IJs in Ermelo de ijsbaan op ’t Weitje. Bestuurslid Stief van Panhuis slijpt alvast de schaatsen. ,,Het wordt een fantastische winter,” zegt hij lachend. ,,We hebben alleen nog wel een aantal vrijwilligers nodig.” Daarom is er op 29 oktober van 19.00 tot 21.30 uur een inloopavond in De DorpsKamer.

Vrijwilligers kunnen zich dan aanmelden voor bijvoorbeeld de functie van ijsmeester. ,,Je bent dan verantwoordelijk voor de kwaliteit van het ijs en de condities op de ijsbaan,” legt Van Panhuis uit. Er moet dus op tijd wordt gedweild en geveegd. De vrijwilligers van IJs in Ermelo worden voorzien van bedrijfskleding, zodat duidelijk is wie bij het team van IJs in Ermelo hoort. ,,En wie wil daar niet bij horen?” stelt Van Panhuis. Voor al die vrijwilligers is er na afloop een 'smeltfeest'. ,,We moeten het met elkaar doen. Het leuke is dat mensen zich in kunnen schrijven voor meerdere momenten, maar de organisatie is ook al blij als je een paar uur per week komt helpen.” Dat kan ook door te helpen achter de bar als vrijwillige horecamedewerker in de ’skihut’, maar ook zijn er nog E.H.B.O.-ers nodig.

Uitleg

De organisatie heeft al een aantal inschrijvingen ontvangen. Zo zullen de Jonge Ondernemers uit Ermelo de sponsoravond begeleiden. ,,Maar we merken ook dat mensen veel vragen hebben over wat er van vrijwilligers verwacht wordt. Daarom organiseren we de inloopavond. Daar kunnen we het goed uitleggen en is er de mogelijkheid om in te schrijven.” Stief van Panhuis heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt. De stichting kan al rekenen op zes teamcaptains die alle vrijwilligers zullen aansturen. ,,Gezamenlijk zorgen we ervoor dat alles goed en veilig verloopt.”

Schaatsverhuur

De overdekte ijsbaan in Ermelo wordt multifunctioneel als het gaat om activiteiten. Zo zullen er door IJs in Ermelo diverse doelgroepen worden uitgenodigd. Ook komt er een Curling Cup waar recreanten en bedrijven aan mee kunnen doen. ,,Maar we maken ook speciaal ruimte voor ‘senioren schaatsen’ en natuurlijk kunnen schoolklassen komen. Die reserveringen komen al volop binnen,” aldus Van Panhuis. Daarom is het ook belangrijk dat mensen zich aanmelden om bij te springen bij de schaatsverhuur. De materialen moeten goed beheerd worden en de kaartjes moeten verkocht worden. Wie zich al wil aanmelden als vrijwilliger voor een van de functies kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ,,Het wordt het leukste evenement, een evenement waar je het in de wintermaanden warm van krijgt," besluit Van Panhuis met een lach.