Pluijm zorgt voor smaakvolle ingrediënten

ERMELO – Dinsdagavond werden Ermelose verenigingen getrakteerd met cheques van de Rabobank. Tijdens de finale van de Rabo ClubSupport in De Heerlickheijd van Ermelo zorgde tv-kok René Pluijm voor extra smaakvolle ingrediënten.

Rabobank Randmeren deelt deze dagen in totaal 70.000,- euro uit aanhet verenigingsleven. Hiervan is 916,- euro voor DVS’33 Ermelo. De lokale afdeling van de Zonnebloem krijgt 858,- euro. Locatiedirecteur Erik Groeneveld deelde in totaal 34 cheques in Ermelo uit. Rabobank Randmeren draagt het verenigingsleven een warm hart toe. ,,Jaarlijks wordt een deel van de winst – het zogenaamd coöperatief dividend – teruggegeven aan de samenleving,” vertelt Groeneveld. Bij de Rabobank Clubsupport bepaalden leden met hun stemmen hoeveel geld er naar welke vereniging ging. Hoe meer stemmen een vereniging of stichting binnenhaalde, hoe hoger het bedrag dat de vereniging of stichting in ontvangst mocht nemen. Zo ontving de Veluwse Wieler Vereniging € 737,84, het Ermelo’s mannenkoor een cheque van 704,70 en kreeg Buurtvereniging Horst&Telgt 858,00 voor de clubkas.

Duurzaam

Het avondprogramma sloot aan bij de actualiteit, de dilemma's van de boeren de afgelopen decennia en het probleem van vandaag. Ook Pluijm maakte met een dosis humor een brug naar duurzaamheid. Daarnaast vertelde Groeneveld over het Youtube-kanaal Opscheppers waarbij de Rabobank zich richt op het eetgedrag van kinderen. Met de serie wil Rabobank aandacht genereren voor een toekomstbestendige voedselvoorziening. ,,Alles met mate," aldus René Pluijm, die houdt van opscheppen.