'Het stelt geen bal voor...'

ERMELO – De derby tussen VVOG en DVS’33 Ermelo komt eraan en de rivaliteit tussen de twee verenigingen is groot. De fans spreken van de enige echte derby die altijd gepaard gaat met ludieke acties. Zo heeft Mark Tukker, voorzitter van de supportersvereniging van DVS’33 samen met Gerwin Lubbersen van VVOG een duet opgenomen. ,,Niet omdat ik zo goed kan zingen, maar gewoon omdat ik het leuk vindt,” vertelt Tukker. Hoewel zijn hart geel/zwart kleurt, heeft hij de afgelopen jaren ook menig uurtje bij de Harderwijkse voetbalclub doorgebracht omdat zijn zoon daar voetbalde. ,,Maar ik kreeg laatst een groen tennis­shirt van mijn vrouw, maar dat ga ik echt niet aan doen. Dat zit er gewoon in.”

Op 2 november wordt er afgetrapt op het sportpark van DVS’33. ,,Onze supportersvereniging Geel-Zwart heeft nu 500 leden, dat is een record,” lacht Tukker. ,,De supportersvereniging van VVOG heeft 200 leden. Ook op dat vlak winnen we het.” Theoretisch kan het zijn dat er na dit seizoen geen derby meer komt als een van de ploegen promoveert, dan wel degradeert. ,,Dat hoop ik niet,” zegt Tukker stellig. ,,Het zijn altijd mooie wedstrijden, maar het zou kunnen. Alles is mogelijk.” Tukker verwacht met dit derbylied zeker niet uitgezonden te worden naar het songfestival, het is vooral een ludieke actie. ,,Het stelt natuurlijk geen bal voor…” De Ermeloër blijft bescheiden, het is vooral plezier wat het hem oplevert. ,,Ik heb leuke mensen bij VVOG leren kennen.” Het derbylied is er dan ook vooral een van saamhorigheid.

Meezingen

Tukker wil samen met de supportersvereniging Geel-Zwart de wedstrijd graag groot maken. ,,Het is in die zin de belangrijkste wedstrijd van het jaar.” Op 2 november zal het lied getiteld ‘De derby van de Veluwe’ door de luidsprekerboxen galmen. ,,Het moet gewoon een feest worden,” besluit de voorzitter van de supportersvereniging. De tekst is geschreven op de muziek van het alom bekende nummer ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’. Omdat de zangers hopen dat iedereen op 2 november meezingt, heeft Tukker er een clip op gemaakt en het geheel op youtube gezet. ,,Het is rivaliteit, maar het moet wel gezellig zijn!” Hij vult aan dat op 2 november aansluitend ook DJ Nappie van de partij zal zijn om er vooral een feestje van te maken. De wedstrijd in de derde divisie begint om 14.30 uur.