ERMELO - Dinsdagavond vond de 'Party In Pink Zumbathon'' plaats bij FlexiFitness Ermelo. Tijdens een masterclass Zumba werd er twee uur gedanst voor de borstkanker stichting onder leiding van Victoria Wanders.

De organisatoren hadden de roze loper uitgelegd, roze ballonnen en roze slingers opgehangen en er waren allerlei roze lekkernijen. De hele avond stond in het teken van de Party In Pink Zumbathon. Deelnemers konden zich de afgelopen weken inschrijven voor de masterclass, binnen no time was het uitverkocht. De eelnemers betaalden entree voor de masterclass wat geheel ten goede kwam aan het goede doel. Voorafgaand aan de masterclass wenste 'Joy Prouty' live vanaf Zumba® Home Office in Miami, alle deelnemers succes. Joy is een belangrijk en bekend persoon binnen de Zumba wereld. Zij is de director of education for programs and trainings at Zumba. 

Wereldwijd

Oktober staat internationaal bekend als de borstkanker maand en overal ter wereld worden events gehouden om geld op te halen voor de borstkanker stichting. De Party In Pink Zumbathons die wereldwijd worden georganiseerd sluiten hier perfect op aan. ,,Waarschijnlijk kent iedereen wel iemand in zijn/haar naaste omgeving die te maken heeft met deze nare ziekte," vertelt Wanders. ,,Helaas verliezen we ook nog steeds te veel geliefde hieraan. Ookal zijn we er voor hen, we kunnen vrij weinig voor ze doen. Zij zijn degene die echt vechten. Om toch iets kleins en extra's te kunnen doen heb ik dit event georganiseerd." De zumba instructrice weet zelf ook hoe zwaar die strijd is. ,,Ik was nog erg jong, maar toch heb ik dit heel bewust twee keer van dichtbij meegemaakt. Dat laat wel sporen na." Wanders' dierbare heeft het overleefd. ,,Daar ben ik ook enorm dankbaar voor. Ik weet heel goed, dat het anders had kunnen aflopen..." Met haar lessen wil Wanders ook iets betekenen voor de borstkanker stichting. ,,Gisteravond hebben we in totaal € 600,- opgehaald. Ik ben zo dankbaar voor deze mooie avond. We hebben een feestje gevierd, gelachen, maar ook gehuild. Het was mooi, dankbaar. Ik ben trots op deze warme, hechte community."