'Ik was hier vanaf de eerste dag'

ERMELO - Na 21 jaar houdt vrijwilliger Berend Boom het voor gezien. Vanaf dag één van de Kringloopwinkel was de 83-jarige Boom er te vinden. ,,Ik kom hier bijna elke dag,” vertelt hij. Vandaag neemt de Ermeloër afscheid, officieel draait hij nog tot 31 oktober dienst. Dan is het mooi geweest.

Berend Boom is vergroeid met de Kringloopwinkel. Toch besloot hij in augustus zijn vertrek aan te kondigen. ,,Natuurlijk ga ik de Kringloopwinkel missen en de Kringloopwinkel gaat mij misschien ook wel missen. Maar niemand is onmisbaar,” lacht hij. Het is een man van weinig woorden, tenminste niet op de voorgrond. ,,Ik heb alle vrijwilligers aangenomen, gesprekken met ze gevoerd. Ik ken ze allemaal.” Terwijl menigeen hem de hand komt schudden en er bloemen worden uitgereikt, somt Boom op wat hij allemaal doet als vrijwilliger. Hij is beheerder van de winkel en kwam iedere dag wel binnen. Toch is Boom niet bang dat hij zich gaat vervelen. ,,Thuis moeten er allerlei klusjes worden gedaan, ik wil er meer zijn voor mijn vrouw.” Daarnaast doet hij ook nog kerkenwerk.

Verbouwing

In zijn hand heeft Berend Boom een mok met de tekst hoe waardevol een vrijwilliger is. Iemand die zoveel jaren zo actief zich heeft ingezet, kan niet zomaar met stille trom vertrekken. Daarom was er vanmorgen taart en koffie in de Kringloopwinkel aan de Burgemeester van Oordtstraat 30. De winkel ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing. Op de bovenverdieping is meer ruimte gekomen, ook is er een nieuwe trap geplaatst. Momenteel wordt de begane grond aangepakt. Boom komt ook zeker nog kijken als het helemaal af is. ,,Volgende maand wordt ik 84, het is goed zo!”