SchuldHulpMaatje partner in lokaal project

ERMELO - Het Financieel Café Ermelo, een initiatief van Welzijn Ermelo en Humanitas NW Veluwe welke sinds 2016 bestaat om mensen met vragen en zorgen rondom hun financiën te helpen, breidt op twee manieren uit. Binnenkort zal men naast de donderdagochtend, ook op maandagavond spreekuur houden. Ook treedt er een partner toe, namelijk SchuldHulpMaatje Ermelo.

SchuldHulpMaatje is vijf jaar geleden opgericht vanuit de lokale kerken. Deze organisatie stelt zich ook ten doel mensen met zorgen over financiën met raad en daad terzijde te staan en beschikt over 15 getrainde en gescreende vrijwilligers (maatjes). Samen met de vrijwilligers van Welzijn Ermelo en Humanitas zullen drie van hen voortaan ook in het Financieel Café aanwezig zijn.

Financiële kwesties

Schuldhulpmaatje Ermelo treedt nu dus ook tot dit samenwerkingsverband toe waardoor er nog meer vrijwilligers beschikbaar zijn. Vanaf 11 november kunnen mensen naast de donderdagochtend (10-12 uur) ook op maandagavond (18.30-22 uur) terecht met vragen over financiële kwesties, hulp bij het invullen van formulieren en bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen. Aan deze uitbreiding willen de drie partners een feestelijk tintje geven, wat op vrijdagavond 8 november van 18.30 uur tot 20.00 uur plaatsvindt. Ook inwoners zijn welkom. Men kan dan kennis maken met de vrijwilligers van het Financieel Café en tekst en uitleg krijgen over de diensten die het Financieel Café Ermelo biedt. Locatie: Welzijn Ermelo. Raadhuisplein 10 Ermelo.