'Een fijn thuis in een mooi 'zorglandschap''

ERMELO - Bewoners van ’s Heeren Loo openden op feestelijke wijze vorige week hun nieuwe woningen samen met familie, verwanten en begeleiders. Op het teken van burgemeester Baars van de gemeente Ermelo, onthulden ze trots de foto’s van de nieuwbouw. ,,Een fijn thuis in een mooi 'zorglandschap' voor deze inwoners van Ermelo,” zegt Sonja de Vries, medewerker van 's Heeren Loo.

In totaal hebben 48 mensen hun intrek genomen in zes gebouwen aan de Molenkamp en Klaverkamp. Zij hebben daarin allemaal een eigen appartement of studio. De woningen zijn voorzien van beeldzorg. Hiermee kunnen de bewoners waar gewenst beeldbellen met hulpverleners. De meeste bewoners woonden al op het woonzorgpark en zijn samen met hun oude huisgenoten verhuisd. Maar ook een aantal cliënten van buiten ’s Heeren Loo heeft hier een thuis gevonden.

Doe Maar

Rianne van Eijk, regiodirecteur van ’s Heeren Loo in Ermelo, bedankte iedereen voor hun betrokkenheid bij de nieuwbouw. ,,De keuzes voor de bouw, de inrichting en de aankleding van de woningen zijn echt samen gemaakt. Medewerkers van de woning en van de afdeling vastgoed hadden regelmatig overleg met familie, verwanten en waar dat kon natuurlijk ook met de bewoners zelf, over hun wensen en dromen.” Ze is dan ook erg blij met het resultaat: moderne woningen die geschikt zijn voor een diversiteit aan cliënten. ,,Je kunt hier wonen op een plek die bij jou past, met daarbij de hulp die jij nodig hebt. Een fijne plek om te wonen én om te werken.” De bewoners lieten hun familie en verwanten dan ook wat graag nog hun woningen zien, onder muzikale begeleiding van Omroep VED en Showband Doe Maar.