Roosters ijsbaan worden gevuld

ERMELO - Zo’n mooi evenement als IJs in Ermelo kan natuurlijk niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Dat begrijpt iedereen. Er waren gisteren dan ook heel veel mensen om zich aan te melden als vrijwilliger. Een warm onthaal in de DorpsKamer hielp daar natuurlijk ook bij. Het team van beheerders  Wijert Krijt, Herman Oudshoorn, Cees van Zaanen, Hans Beek, Jan Vlijm en Rikkert Vliek had alle roosters paraat. Vooral de horecadiensten werden snel opgevuld. ,,Een biertje tappen wil iedereen," zei voorzitter Jan Carel Schepenaar, die blij was met de opkomst.

Vice-voorzitter Marco van Dijk weet als geen ander hoe belangrijk al die vrijwilligers zijn. ,,We hebben natuurlijk straks een ijsbaan die 's morgens, 's middags en 's avonds open is. Dan heb je heel veel mensen nodig." Vrijwilligers konden zich dinsdagavond aanmelden voor bijvoorbeeld de functie van ijsmeester, EHBO-er, maar ook voor de uitleen va schaatsen. De vrijwilligers van IJs in Ermelo worden voorzien van bedrijfskleding, zodat duidelijk is wie bij het team van IJs in Ermelo hoort. ,,En wie wil daar niet bij horen?” stellen de bestuursleden. Voor al die vrijwilligers is er na afloop ook een 'smeltfeest'. ,,We moeten het met elkaar doen. Het leuke is dat mensen zich in kunnen schrijven voor meerdere momenten, maar de organisatie is ook al blij met de inzet van enkele uren." Dat kan ook door te helpen achter de bar als vrijwillige horecamedewerker in de ’skihut’. 

Ondanks dat de opkomst boven verwachting was, heeft de organisatie nog een aantal vrijwilligers nodig. Wie interesse heeft om te participeren, kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.