'We moeten dit in Ermelo samen doen' 

ERMELO - Vanmorgen kocht Ronald Pul de eerste ijskaartjes van Wiert Omta namens de Rotary Ermelo. De Rotary houdt vandaag en morgen de jaarlijkse Voedselbankactie bij Albert Heijn. ,,Daar is nu de actie voor IJs in Ermelo bij gekomen,” aldus Daniël Brinkman namens de Rotary. ,,We vinden het belangrijk dat de ijsbaan in Ermelo komt. En ook de kinderen voor wie het financieel niet haalbaar is om een kaartje te kopen moeten kunnen schaatsen. Daarom hebben we als Rotary 175 kaarten gekocht.” Hiermee hebben kinderen toegang tot de ijsbaan, kunnen ze schaatsen huren en staan er poffertjes voor ze klaar.

Geen kind blijft zo aan de zijlijn staan. Dat is het motto van de stichting IJs in Ermelo. Leden van de Rotary willen vandaag en morgen het winkelend publiek hierbij betrekken en symbolisch een aantal kaarten weer doorverkopen. Ronald Pul gaf vanmorgen het goede voorbeeld. ,,We moeten dit in Ermelo samen doen,” legt Brinkman uit. ,,Wij hebben A gezegd en we hopen dat de burgers nu ook B zeggen.” De Rotaryleden werken met stuk of 30 vrijwilligers in ploegendienst. In groepjes van vijf staan ze vandaag en morgen bij Albert Heijn.

Verbinden

De Rotary Ermelo ziet deze actie als verbindend initiatief en draagt de ijsbaan een warm hart toe. Kinderen van de Voedselbank of andere kinderen die wel een extraatje kunnen gebruiken, krijgen zo een entreekaart. ,,Dat kost ons per kind een tientje. Daarom vragen we bij de Albert Heijn of mensen een symbolische bijdrage van 5 euro willen leveren, zodat ze dit mede mogelijk maken,” zegt Brinkman. Er is ook een steunfonds voor mensen die niet bij de supermarkt winkelen en toch een bijdrage willen geven. ,,Dit is de Stichting Community Service Rotaryclub Ermelo,” aldus het Rotarylid. Kleine en grotere donaties zijn welkom op rekeningnummer NL63 RABO 0354217895, bedoeld om alle kinderen in Ermelo te laten schaatsen.