Ermeloër krijgt dertig maanden gevangenisstraf

ERMELO - Een 27-jarige man uit Ermelo is veroordeeld voor het plegen van ontucht met drie minderjarige meisjes van ongeveer 14 jaar oud. De man krijgt een gevangenisstraf van dertig maanden. De ontucht vond plaats tussen 2013 en 2018.

De rechter nam het de man enorm kwalijk dat hij misbruik heeft gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene had. Hierbij had de Ermeloër alleen oog voor het bevredigen van zijn eigen seksuele behoeften. De man bekommerde zich niet om de gevoelens en gevolgen voor de nog zeer jonge slachtoffers. De slachtoffers verklaarden dat de ontucht gepaard ging met drugsgebruik, wat hen extra kwetsbaar maakte. 

Verklaring

De man ontkende alle feiten bij de politie, ook verscheen hij niet op de zitting om zich voor zijn gedrag te verantwoorden en de verklaringen van de slachtoffers aan te horen. Uit het rapport van de reclassering blijkt dat de man sinds december 2018 bij hen uit beeld is geraakt. Kijkend naar de ernst van de zaken vindt de rechtbank een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 30 maanden op zijn plaats volgt daarmee de eis van de officier van justitie. Daarnaast moet de man een schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.