'Onderwijs is nauw verbonden met de samenleving'

ERMELO/ REGIO – Veel leraren in het basis- en het voortgezet onderwijs zullen woensdag 6 november staken. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). Op de RK Prins Willem Alexanderschool in Ermelo wil het team de waarde van het onderwijs op een andere manier zichtbaar maken.

,,Onderwijs staat nooit op zichzelf, maar is nauw verbonden met de samenleving eromheen,” meldt directeur Christie van Seventer. Zij weet uit ervaring dat juist het onderwijs kinderen voorbereidt op hun toekomst in die samenleving. ,,Een samenleving die iedere dag opnieuw door kinderen, ouders en leerkrachten de school in wordt gebracht.”

Pijler

Het onderwijs laat, met de voorstellen voor herziening van het lesprogramma, ook zien dat onderwijsprofessionals als geen ander in staat zijn om onderwijs te ontwikkelen dat middenin de samenleving staat. ,,Onderwijs is een een belangrijke pijler onder de toekomst van die samenleving,” aldus Van Seventer. Hoe de RKPWA (onderdeel van Catent) dit in de praktijk van een lesdag doet, laat ze alle geïnteresseerden op 6 november tussen 8.30 – 9:30 uur en 11:15 - 12.15 uur graag zien en ervaren.