Veluwse Trailrun maakt aanschaf mede mogelijk

ERMELO - Deze zomer werd op één van de warmste dagen van het jaar (31 augustus) voor het eerst de Veluwse Trailrun georganiseerd. De start en de finish was bij de schaapskooi van de Stichting Schapedrift Ermelo. Het parcours voerde de lopers door de prachtige natuur van en rond de Ermelosche Heide.

Met de organisatie van de Veluwse Trailrun was afgesproken dat van het inschrijfgeld een gedeelte naar het Goede Doel ‘Stichting Schapedrift Ermelo’ zou gaan. Ook konden deelnemers van de Veluwse Trailrun nog een extra bedrag doneren. Een sponsor heeft uiteindelijk het laatste zetje voor het Goede Doel gegeven. Met het opgehaalde geld zou herder Marion Derks een getrainde Border Collie aankopen.

Nan

Met het gedoneerde bedrag van maar liefst 3048 euro is in oktober een Border Collie teefje met de naam Nan aangekocht. Nan is 5 jaar en volledig getraind. Ze was al wel gewend om met een grote kudde te werken in de stadsbegrazing in Assen, maar ze werd vooral gebruikt voor het deelnemen aan wedstrijden schapendrijven. Nan wordt nu ingezet voor het werk bij de kudde in Ermelo en Marion is erg enthousiast over haar nieuwe hondje. Ze wil dan ook alle deelnemers aan de Veluwse Trailrun en de organisatie nogmaals hartelijk danken voor de financiële steun die de Stichting heeft ontvangen waardoor de aankoop van deze hond mogelijk werd gemaakt.