Ermelose ondernemers weten Goedheiligman te bevrijden

ERMELO - Zaterdagmiddag heeft Sinterklaas letterlijk spannende momenten meegemaakt in Het Pakjeshuis, de locatie waar hij tot 6 december verblijft. De Sint ging op een gegeven moment naar het toilet en kreeg vervolgens de deur niet meer open. Ruim een uur heeft hij opgesloten gezeten. Een van zijn Pieten, die iemand op de deur hoorde bonken, sloeg daarop alarm.

Het lijkt een grap, maar dat was het zeezieker niet. Sinterklaas had zaterdag een hele drukke dag en rond kwart voor vier was hij even naar beneden gegaan om gebruik te maken van het toilet. Daarna ging de deur niet meer van het slot. Hulptroepen werden ingeschakeld, en schoten te hulp met schroevendraaiers en ander gereedschap, maar het lukte helaas niet om hem te bevrijden. Het duurde overigens even voordat men in de gaten kreeg dat het de Goedheiligman zelf was die opgesloten zat.

Gereedschapskist

Het was druk in Het Pakjeshuis. Honderden kinderen bezochten zaterdag de activiteiten. Sinterklaas kwam ook nog op tijdens de theatervoorstellingen van Spiegel. Alles liep gesmeerd tot ongeveer kwart voor vier. Toen was de Sint weg, maar niemand wist waar heen. Tegelijkertijd zat er iemand opgesloten op het toilet. Gelukkig hoorde een medewerker van Het Pakjeshuis aan de roepende stem dat het om Sinterklaas ging en kon ze hem toen geruststellen dat Gerald Kamphorst inmiddels onderweg was met zwaarder materieel. De eigenaar van het Ermelose bouwbedrijf kwam direct met slijptol, beitels en een volle gereedschapskist naar Het Pakjeshuis. Het bleek echter niet zo eenvoudig om de deur te openen waarbij het geduld van de Goedheiligman stevig op de proef werd gesteld. Kamphorst, geassisteerd door Piet van der Meulen wist de klus uiteindelijk te klaren. Al met al zat Sinterklaas toch al gauw een uur vast op het toilet. ,,Dat levert enige vertraging op," meldde hij na afloop. Geschrokken was hij wel. Dit had hij nog nooit mee gemaakt en hij hoopte het ook nooit meer mee te maken.

 

Activiteiten

Overigens weerhoudt dit incident de Sint er niet van om komende week weer naar Het Pakjeshuis te komen. Daar zijn tot en met 6 december tal van activiteiten. Voor het gehele programma zie de website www.hetpakjeshuisermelo.nl