Glasvezelnetwerk in buitengebied

ERMELO - De Goede Herderschool kan vanaf nu ook gebruik maken van snel internet. Vanmorgen mocht wethouder Leo van der Velden samen met een leerling van de school het glasvezelnetwerk officieel in gebruik nemen.

Schooldirecteur Jozias de Koeijer is blij met deze ontwikkeling. ,,Nu kunnen we onderwijs geven anno 2019,” zegt hij. Het snelle internet betekent veel voor de school. ,,Maar dat wordt straks pas echt goed als de school ook klaar is en alle interne infra ook up to date is.” De Goede Herderschool is een van de eerste gebruikers van het supersnelle netwerk op de Noordwest Veluwe. In totaal worden er in Noordwest Veluwe 1400 adressen aangesloten.

Bereikbaar

Internetaanbieder Solon bood vanmorgen de school een cheque aan. De Koeijer ontving uit handen van Cristian Bronswijk van Solcon een jaar lang gratis internet. Wethouder Leo van der Velden zei namens de gemeente Ermelo dat snel internet net zo’n basisbehoefte is als stromend water. ,,Ik ben blij dat ook het buitengebied nu toegang heeft tot snel, veilig en betrouwbaar internet. Digitale bereikbaarheid draagt in grote mate bij aan het leefbaar houden van de kleine kernen van onze gemeente."

51%

Wethouders uit Ermelo, Nunspeet en Harderwijk gaven exact een jaar geleden samen met Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Noordwest Veluwe. 51% van de huishoudens en bedrijven in het buitengebied kozen voor glasvezel. Dat percentage was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg.