Twintig woningen voor vijftien jaar

ERMELO – Er komen twintig nieuwe woningen aan de Beemdweg 17 in Ermelo. Dat heeft de gemeenteraad twee weken geleden besloten. Het gaat om tijdelijke woningen voor eenpersoons huishoudens. De gemeente is al langer op zoek naar geschikte plekken voor het bouwen van tijdelijke huisvesting om de druk op de woningmarkt te verminderen. De gemeente Ermelo heeft de grond gekocht en woningcorporatie Uwoon plaatst hier tijdelijke woningen.

Op het terrein komen woningen voor een periode van 15 jaar. De woningen zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar en voor mensen die door omstandigheden woonruimte zoeken. In Ermelo is de woningnood onder deze doelgroep groot. Het plaatsen van tijdelijk extra woningen past binnen de doelstelling van de gemeente om de druk op de woningmarkt te verminderen. Daarbij wordt specifiek ingezet op woningen voor doelgroepen die het meeste last hebben van de lange wachttijd voor een sociale huurwoning. Dat zijn jongeren die starten op de woningmarkt en woningzoekenden die door omstandigheden dringend op zoek zijn naar een woning.

Ontwerp 

Direct omwonenden zijn inmiddels geïnformeerd over de plannen. Voor hen wordt op korte termijn een bewonersavond georganiseerd. De bewoners worden daar persoonlijk geïnformeerd en kunnen hun vragen stellen. Er zal samen met omwonenden een ontwerp worden gemaaakt voor de inrichting van het terrein en de tijdelijke woningen die er komen.