'We hebben het gered!'

ERMELO – Ze hebben de lat hoog gelegd, de bestuursleden van IJS in Ermelo. Maar er staat dan ook een schitterend aangeklede ijsbaan met horeca. Er is de afgelopen dagen met man en macht gewerkt. Er zijn heel wat uurtjes ingegaan. ,,Maar we hebben het gered,” zegt Ronald Pul lachend. Vrijdagmiddag werd het water erop aangebracht en inmiddels ligt er ijs.

,,Alles is zoevend gegaan,” vertelt voorzitter Jan Carel Schepenaar. ,,Het was een beste klus. Vooral omdat het ook de eerste keer is, moet je alles uitvinden en ontdekken.” Vanmiddag zijn honderdvijftig omwonenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Vanavond is de ijsbaan voor sponsoren. ,,En dan gaan we los,” aldus Schepenaar.

Sponsoren

Komende weken zullen zo’n 1200 leerlingen komen schaatsen. Ook vier scholen uit Putten hebben zich aangemeld. De organisatie heeft samenwerking met ‘s Heeren Loo gezocht waardoor er ook 35 bewoners kennis zullen maken met het Ermelose ijs. Ook twintig bewoners van Bartiméus komen schaatsen. ,,En er hebben zich 72 teams aangemeld voor de curlingcup,” aldus de voorzitter. ,,Dit alles hadden we nooit kunnen realiseren als we niet zoveel sponsoren hadden.” Er staan 110 bedrijven op de sponsorlijst. ,,Samen maken we het leukste avontuur in de winter!"  www.ijsinermelo.nl