Nieuwe buren maken alvast kennis

ERMELO - Maandagmiddag werd er officieel een begin gemaakt met de bouw van 62 appartementen aan de Kerklaan en het Postlaantje. Moniek van Balen, bestuurder van UWOON zorgde er samen met wethouder Laurens Klappe voor dat de eerste vloerplaten werden gelegd. Dit was het startsein voor de werkzaamheden van het nieuwbouwproject De Wegwijzer in Ermelo.

,,Er is al twintig jaar over gesproken," zei de wethouder in zijn toespraak. ,,Nu gaat het eindelijk gebeuren!" Het nieuwbouwproject is bijzonder door de mix van koop- en huurwoningen op een zeer centrale locatie in Ermelo. In totaal komen er 31 huurappartementen en 31 koopappartementen. Alle woningen zijn energiezuinig door het gebruik van zonnepanelen op het dak en goede isolatie. Zowel de koop- als huurwoningen zijn zeer welkom, gezien de grote groep woningzoekenden in Ermelo. Bijna alle koopappartementen zijn verkocht en de huurappartementen zijn, door de huurprijs van maximaal € 737,-- per woning, bereikbaar voor mensen die recht hebben op huurtoeslag. 

Nieuwe bewoners

Tijdens het feestelijke moment, maandagmiddag, maakten kopers van verschillende appartementen alvast kennis met hun nieuwe buren. Toch zal het nog tot 2021 duren voordat ze hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woningen. De toekenning van de huurwoningen verloopt via www.hurennoordveluwe.nl. De verwachting is dat de nieuwe huurders over een jaar een toewijzing krijgen.