'Mijn dochter is mijn motivatie'

ERMELO - Myrna Bockx - Fuchs verloor in een half jaar tijd 45,9 kilo. Waar de weegschaal afgelopen zomer de honderd nog ruimschoots passeerde, blijft deze nu op 95 steken. Vooral voor haar dochter van drie heeft ze de knop omgezet en haar leven drastisch veranderd.

Haar broekmaat slonk van maat 56 naar maat 46 en dat alles met het Lifestyle programma van Get Healthy. Bijzonder is dat de 49-jarige Bockx de moeder is van Olav Pranger. ,,Zolang als ik mij kan herinneren was mijn moeder te zwaar en zorgde ze niet goed voor zichzelf,” vertelt hij. Menigmaal heeft Pranger geprobeerd haar enthousiast te krijgen voor zijn training. Hij wilde haar motiveren om af te vallen, zonder resultaat. ,,Dat heb ik uiteindelijk ook losgelaten.” Dit voorjaar besloot Myrna Bockx uit zichzelf dat de maat vol was. Familieomstandigheden drukte haar met de neus op de feiten. Ze realiseerde zich ineens hoe belangrijk haar gezondheid was. Het was haar veel waard, zeker omdat ze de zorg heeft voor haar kleine meisje. Dat was haar motivatie.

Voedingsapp

Samen met coach Jesse Wieland sport Bockx drie keer per week. Ook maakt ze intensief gebruik van de voedingsapp. ,,Daarin voer ik alles in wat ik eet.” Wieland:,,Eigenlijk hoef ik niet zoveel te doen. Ik ben er om haar af en toe een schop onder de kont te geven, maar dat is bij Myrna nauwelijks nodig. Ze is ontzettend gemotiveerd.” Met feestdagen in het vooruitzicht neemt Wieland de tijd om dingen goed met haar te plannen. ,,Ik mag best wat nemen,” vertelt de trotse Bockx. ,,Met de verjaardag van mijn dochter neem ik echt een klein stukje taart. Maar dan neem ik niet ook nog eens patat en chips.”

Energie 

Volgens Olav Pranger komt nu het moeilijkste; stabiel op gewicht blijven. ,,De kans bestaat na zo’n intensief proces dat het oude gedrag weer de boventoon gaat voeren.” Toch is hij daar met zijn moeder niet zo bang voor. Hij is ontzettend trots op haar. ,,Het ging ook vlotter dan gedacht.” Beiden stralen wanneer ze terugkijken op het traject. ,,Het mooiste is dat ik nu met mijn dochter van de glijbaan kan en dat ik weer energie heb om dingen met haar te ondernemen.” Het meest waardevol is dan ook het inzicht wat Jesse Wieland haar gegeven heeft. Bockx moest niet alleen afrekenen met haar overgewicht, ze ontdekte dat gezonder eten en leven haar veel meer opleverde. Op zoek naar een effectieve en duurzame oplossing; niet voor even maar voor het leven.