De Sint op glad ijs

ERMELO - Woensdagmiddag waren Sinterklaas en de Pieten te vinden op de gloednieuwe ijsbaan in Ermelo. ,,Hiermee sluiten we weer een feestelijke periode af. Immers we vertrekken weer naar Spanje," vertelt de Sint. ,,Maar Ermelo heeft met de ijsbaan nog een hele maand vertier!" Sint begaf zich even op het gladde ijs, waar de kinderen spelletjes konden doen en natuurlijk konden schaatsen.

Drie weken geleden is de Goedheiligman met zijn gezelschap ook in Ermelo groots ontvangen. Heel veel kinderen hebben sindsdien een bezoek gebracht aan Het Pakjeshuis in Ermelo. Aanstaande vrijdag draait Sint de sleutel van Het Pakjeshuis weer op slot. Na het uitdelen van cadeautjes op 5 december vertrekt hij in het holst van de nacht. Althans, daar houdt het feest op. Bij Het Pakjeshuis doen ze het dit jaar anders. Daar wordt Sinterklaas op 6 december feestelijk uitgezwaaid. ,,We kijken terug op mooie weken en hopen volgend jaar weer in Het Pakjeshuis te kunnen verblijven," zegt Sinterklaas terwijl hij alle pakjes voor de kinderen klaarmaakt.

Uitzwaaien

Regelmatig kreeg Sinterklaas het verzoek om ook afscheid te nemen. Voor kinderen is het soms lastig deze periode af te sluiten. Voor jonge kinderen kan het verwarrend zijn als de Sint en zijn Pieten wel aankomen, maar nooit vertrekken. Vrijdagmiddag is er een mooie gelegenheid dit afscheid wel te vieren. Hoe Sinterklaas vertrekt wil hij nog niet vertellen. Wel hoopt hij dat hij nog veel kinderen een handje kan geven. Om 13.30 uur verlaat hij Het Pakjeshuis op het Molenaarsplein. Hij vertrekt met zijn Pieten en huisraad richting het warme zuiden en iedereen is uitgenodigd om dit bijzondere moment bij te wonen.