Hits krijgen hernieuwde betekenis

ERMELO - HIStory luidt het thema van alweer de vijfde Ermelose top-2000-kerkdienst. Deze special dienst wordt zondag 29 december in de Immanuëlkerk gehouden. Vanwege het lustrum wordt er dit jaar nog groter uitgepakt.

Het top-2000-projectkoor is groter dan anders, de wervelende band Pick up Together werkt mee. Dit koor met band, onder leiding van Reinier van Hoek is speciaal aangevuld met diverse instrumentalisten waarbij ook het kerkorgel wordt ingezet. Er zijn daarnaast diverse zangsolisten waarbij predikanten Henk Jansen, Irma Jansen-Kleinjan en Sjaak Teuwissen meezingen. Verder DJ Arjon van den Tillaart met zangeres Jazzy. De techniek en de bijzondere lichtshow staan onder leiding van Wiebe van Hoek. Henk Jansen en Sjaak Teuwissen leiden de dienst.

Verhaallijnen

Er worden zo’n vijftien bekende, recente én oudere Top-2000-nummers gekozen en langs een aantal belangrijke Bijbelse verhaallijnen gerangschikt, zoals Schepping, Uittocht, Profeten, Jezus en Redding. Zo zullen Go like Eliah van Chi Coltrane, Arcade van Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Lawrence, Shackles van Mary Mary en Kijk omhoog van Nick en Simon een plek krijgen. Door de setting in een christelijke liturgie binnen een kerkgebouw, en door het verweven met Bijbelse thema's, krijgen de nummers een bijzondere, hernieuwde betekenis.

Deurcollecte

De organisatie houdt rekening met een overvolle kerk, daarom wordt er in een bijruimte ook een beeld/geluid-verbinding geregeld. De dienst begint om 19.30 uur, de kerk is om 19.00 uur open en de toegang is gratis. Bij de uitgang vindt een deurcollecte plaats t.b.v. het project Bouw de kerk in Syrië weer op van Kerkinactie; zodat HIS story ook daar weer kan klinken. Na afloop van de dienst is er weer traditioneel de top-2000-afterparty waarbij het eerste drankje door de kerk wordt aangeboden.

Landelijk

De top2000dienst is een landelijk initiatief van www.top2000kerkdienst.nl, en wordt ondersteund door de PKN. Plaatselijk wordt de Ermelose top2000kerkdienst voorbereid door een kernteam van de Gereformeerde Kerk (PKN) in Ermelo. https://youtu.be/Ul1iROMR1lU