‘We nemen geen genoegen met lapwerk’

ERMELO – Tijdens de Politieke avond van 11 december heeft CDA-raadslid Dick ten Brake vragen gesteld aan het college over de status van de Jonkheer Sandbergweg. Afgelopen zomer is deze weg voorzien van nieuw asfalt en brede fietssuggestiestroken. Echter al snel na het aanbrengen blijken de stroken al ernstig versleten te zijn. 

Met name ter hoogte van de Navobi in Staverden is bijna geen fietssuggestiestrook meer te zien, aldus het raadslid. Daarnaast concludeert hij dat het wegoppervlak hobbelig is en niet strak aangelegd. Te Brake vraagt of het college hierover al contact heeft gehad met de uitvoerder om dit te herstellen. Verantwoordelijk wethouder Leo van der Velden was al bekend met deze situatie, maar geeft aan dat er alleen ter hoogte van en op verzoek van Navobi sprake is van nieuw asfalt vanwege ernstige slijtage door vele vrachtverkeer. De rest van de Jonkheer van Sandbergweg is alleen voorzien van een nieuwe deklaag. De gemeente heeft de aannemer al vrij direct aangeschreven omdat het resultaat van de werkzaamheden niet akkoord zijn bevonden. ,,Het is onvoldoende uitgevoerd en niet geaccepteerd en er wij hebben daarom ook niet volledig betaald,’’ aldus Van der Velden. Het werk is door een extern adviseur beoordeeld en ook de aannemer zelf heeft laten weten dat ook voor hen de werkzaamheden onvoldoende zijn en gaat spoedig met een herstelvoorstel komen.

Lapwerk

,,Wij hebben aangegeven dat er in januari een herstelvoorstel moet liggen die ook weer wordt getoetst door een externe adviseur,’’ aldus de wethouder. De uitvoering van de herstelwerkzaamheden zullen vervolgens in het voorjaar worden uitgevoerd, afhankelijk van de weersomstandigheden. Van der Velden: ,,We zullen ook geen genoegen nemen met lapwerk.’’ Overigens weet de wethouder ook te melden dat de aangebrachte fietssuggestiestroken de gemiddelde snelheid al heeft teruggebracht. ,,Wel is het zo dat hoe meer fietsers er fietsen, hoe meer effect het heeft."