Tweedehands boekenmarkt zeer succesvol

ERMELO - Met een bruto opbrengst van ruim 3.300 euro zijn de organisatoren van de Boekenmarkt aan de Horsterweg 1 zeer tevreden. De netto opbrengst komt ten goede aan de Voedselbank en de projectgroep Armenië.

Terwijl Arie van Buuren buiten het spandoek van de winkel haalt tellen Renske van Buuren en Martijn van Wijk de dagopbrengst. In de winkel zijn afgelopen week zo'n duizend boeken, afkomstig van de Boeldag, verkocht. ,,Dat is toch prachtig," reageert Arie van Buuren. ,,Ik sprak afgelopen week iemand die er wel zeventig kilometer voor gereden had om onze boekenverkoop te bezoeken." Van Buuren stelt dat zo'n verkoop een keer of vier per jaar wel interessant is. ,,Sommige mensen bleven uren in de winkel op zoek naar een speciaal boek. Anderen hadden snel gezien of er iets voor hen bij zat."  

Vrijwilligers

Zo'n twintig vrijwilligers verzorgden tijdens openingsuren de bemensing van de zaak. ,,De ene dag was het drukker dan de andere," zegt Van Wijk. ,,Het leuke is dat we er ook de jeugd bij betrokken hebben." De jongeren maakten vaak ook deel uit van de projectgroep Armenië die via Mission Possible, een christelijke hulpverleningsorganisatie, die dit najaar op werkvakantie was. Arie van Buuren: ,,Afgelopen week werd meermaals gezegd dat zo'n winkel iets blijvends zou moeten zijn. Maar dat is simpelweg niet haalbaar. Het is mooi dat dit zo kan en dat we tegen gereduceerd tarief deze winkel mogen gebruiken."