Individuele deelnemers kunnen zich ook aanmelden

ERMELO - 2020 wordt het jaar van de Olympische Spelen in Tokyo, van het Europees Kampioenschap voetbal en het jaar van De Kwist in Ermelo. In korte tijd schreven bijna zestig teams zich in voor deze lokale competitie. ,,Verbazingwekkend,” reageert de organisatie. ,,Vooral omdat nog niemand weet wat er precies gaat gebeuren.” Het aantal deelnemers raakt inmiddels de duizend.

Niemand is misschien niet het juiste woord, want vorige maand speelde een testteam het spel al. Zo konden de organisatoren vraagstellingen nog iets aanpassen en opdrachten verduidelijken. Maar dat testteam blijft incognito. Niets van de gedeelde informatie mag uitlekken. Dat zou de strijd op 20 maart 2020 zwaar kunnen beïnvloeden. Er zijn namelijk tal van geheime opdrachten, onbekende locaties en testen die de deelnemende teams zullen ondergaan. Eén van de organisatoren, Bert Onderweegs schrok dan ook enorm toen hij een link kreeg naar een Spaanse televisie uitzending. ,,Tijdens een interview op Televisión Española, nog wel de publieke omroep, vertelde ene Resita dat hij deel had genomen aan De Kwist. Hij wil dit vertalen naar een tv-format,” aldus Onderweegs. ,,Nou maakt me dat niks uit, maar hij vertelde wel wat het team in Ermelo had gedaan.”

Sociaal bindmiddel

Onderweegs wil er verder niks over kwijt, bang om slapende honden wakker te maken. Op de vraag waarom er al zoveel teams zich hebben ingeschreven, verklaart hij: ,,Het is gewoon een sociaal bindmiddel. Mensen willen graag samen leuke activiteiten ondernemen.” Een aantal teams zijn al in voorbereiding; een familie gaat zelfs op trainingskamp. ,,Je ziet dat de teams al goed nadenken bij de keuze van de teamnaam. Hele originele namen als ‘de WIJZEN uit het Westen’, ‘De Geit is Gemolken’ en Hamburgers finest prijken op de lijst! Het belooft wat.” Nu krijgen de teams geen punten voor hun naam, maar de creativiteit wordt zeker op de proef gesteld.

Individuele deelnemers

De organisatie heeft van een aantal mensen begrepen dat men graag mee wil doen, maar geen compleet team kan vormen. ,,Die mensen kunnen zich nu ook individueel inschrijven. Wij gaan dan ons best doen om een team te vormen,” aldus Onderweegs. Deze deelnemers betalen 5 euro per persoon. Zij kunnen een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wie nog een team wil inschrijven heeft nog tot 31 januari de tijd. Dan sluit de inschrijving en worden de teamcaptains uitgenodigd voor de Teamcaptainsavond. ,,We merken dat de spanning stijgt en dat mensen heel graag mee willen doen. We willen dan ook niemand uitsluiten voor deze puzzeltocht der puzzeltochten. Wie meer informatie wil over dit evenement of zich wil inschrijven gaat naar www.dekwistermelo.nl