Van der Sterre schenkt cheque aan De Herbergier Ermelo

ERMELO - Donderdagmiddag reikte Dick van Hemmen tijdens de nieuwjaarsreceptie in Hotel de Heerlickheijd de Linnaeusonderscheiding uit aan het familiebedrijf AIC. Eigenaren Job en Iris van der Sterre namen trots de prijs in ontvangst.

De Aannemers Inkoop Centrale (AIC), bestaat sinds 1956, in 1992 werd het overgenomen door de familie Van der Sterre. Vorig jaar verhuisden de ondernemers naar een groter pand aan de Industrieweg 19 in Harderwijk. ,,Dit bedrijf is maatschappelijk zeer betrokken en voldoet aan alle criteria om voor deze Linnaeusonderscheiding in aanmerking te komen,” aldus Van Hemmen. Samen met hun kinderen namen de winnaars alle felicitaties in ontvangst. Geëmotioneerd bedankten ze familie en medewerkers. ,,We vinden het een enorme eer,” aldus Iris van der Sterre. ,,Onlangs kregen we helaas te maken met de zorgorganisatie De Herbergier in Ermelo voor mensen met geheugenproblemen. Daar staat een gedreven ondernemersechtpaar aan het roer. Wij willen de cheque van 500,- graag aan hun schenken. Zij kunnen dit goed gebruiken.”

Scholingsfonds

AIC was één van de twintig genomineerden. ,,Deze ondernemers denken verder,” weet Van Hemmen. Ze kijken verder dan hun bedrijf. Eén van de bijzondere punten is dat AIC een scholingsfonds heeft opgericht voor de studie van de kinderen van de medewerkers. Zo denken ze niet alleen aan de toekomst van hun bedrijf, maar ook aan de volgende generatie.