Schone wagens passen bij duurzame doelen Ermelo

ERMELO – De gemeente Ermelo gaat alle voertuigen van team wijkservice, de buitendienst van de gemeente vervangen. De nieuwe voertuigen zijn duurzaam en dus veel minder vervuilend voor het milieu. Het wagenpark krijgt ook een nieuw uiterlijk. 

Op woensdag 22 januari gaven wethouder Wouter Vogelsang en gemeentesecretaris Aldrik Westrate de sleutel van een nieuwe wagen symbolisch aan teamleider Juan Kamphuis. Het wagenpark van de gemeente bestaat uit veel verschillende voertuigen. Er rijden niet alleen gemeentelijke auto’s en terreinwagens rond, maar ook tractoren, shovels en veegwagens. De oude voertuigen zijn zo lang mogelijk gebruikt. Soms zelfs nog nadat ze waren afgeschreven. Het wagenpark was nu echt aan vernieuwing toe. De nieuwe voertuigen hebben een schonere dieselmotor en zijn dus minder vervuilend. Ook zijn er zoveel mogelijk elektrische voertuigen aangeschaft, waaronder vier auto’s voor de toezichthouders en de BOA’s.

Schoon

Met de vernieuwing van het wagenpark is meteen gekozen voor een ander, frisser uiterlijk van de voertuigen. Het wagenpark van de gemeente Ermelo is nu te herkennen aan een witte kleur met een blauw logo van de gemeente. De oude voertuigen waren geel met een zwart logo. Wouter Vogelsang is enthousiast: ,,We kunnen weer jaren vooruit met dit wagenpark. De voertuigen zijn niet alleen gemoderniseerd en praktisch, maar ook veel schoner voor het milieu. En dat past natuurlijk helemaal bij de duurzame doelen van onze gemeente.’’