Schietincident tussen vader en zoon

ERMELO - Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft vandaag zes jaar gevangenisstraf geëist tegen een 37-jarige man uit Nunspeet. De man wordt onder meer verdacht van het neerschieten van zijn 63-jarige vader op 18 april 2019. Dit gebeurde bij een bedrijfspand op industrieterrein Veldzicht in Ermelo.

In de loods stuitte de politie ook op een grote hoeveelheid grondstoffen voor het maken van synthetische drugs. Ook een zogenoemde reactieketel van duizend liter, meters, apparatuur zoals een digitale weegschaal, gelaatsmaskers met filters en grote hoeveelheden jerrycans werden aangetroffen. 

Conflict

Tijdens de rechtszaak bleek dat een conflict over geld de reden van het schietincident in de loods is. De Nunspeter zou op 18 april in een zeer boze bui naar de loods zijn gegaan om de confrontatie met zijn vader aan te gaan. De mannen maakten ruzie, waarna de zoon vermoedelijk meerdere schoten heeft gelost. De 63-jarige man liep hierbij een schotwond aan zijn been op. Uit onderzoek is gebleken dat er waarschijnlijk ook een worsteling in de loods heeft plaatsgevonden. De politie heeft bij de inval vervolgens ook het drugslab ontdekt.

Ongeloofwaardig

De 63-jarige man heeft een verklaring afgelegd over het incident. Hij vertelde dat hij zelfmoord probeerde te plegen en dat zijn zoon dat voorkomen heeft. De officier van justitie vindt dit scenario echter ongeloofwaardig. Volgens hem kan uit bewijsmiddelen worden afgeleid dat de 37-jarige man opzettelijk heeft geschoten. De officier van justitie acht poging tot doodslag wettig en overtuigend bewezen. “Door met een scherp vuurwapen meermalen te schieten in een betrekkelijk kleine ruimte waarin het slachtoffer zich ook bevonden moet hebben, heeft verdachte willens en wetens de aanmerkelijke kans op dodelijk letsel aanvaard.” Ook acht het OM wapenbezit en het bezit van vals geld wettig en overtuigend bewezen voor de 37-jarige. Beide mannen worden ook verdacht van voorbereidingshandelingen voor het bereiden van harddrugs. De 63-jarige man hoorde daarom vandaag een gevangenisstraf van twee jaar tegen zich eisen. De rechtbank in Zutphen doet op 5 maart uitspraak. Bron: www.om.nl