Sociale woningbouw binnenkort van start

ERMELO - Binnenkort zal het appartementencomplex en de winkel aan de Dokter Holtropstraat 136 worden gesloopt. Op deze locatie komen 18 appartementen. De projectontwikkelaar is blij dat er binnenkort gestart kan worden met de realisatie van betaalbare woningen.

Decennia lang was deze locatie in handen van de firma Poolen. In 1991 opende Gert Poolen er een Baderie vestiging. De laatste jaren werd het bedrijf gerund door Sylvia Kortlevers, die samen met haar man Huub de sanitairwinkel had overgenomen. Dit is de geschiedenis, maar de huidige eigenaar van dit vastgoed, Sven Gravendeel kijkt graag richting de toekomst. ,,We schrappen op deze locatie de winkel-vierkantemeters,” vertelt Gravendeel. Hiermee heeft hij meer mogelijkheden om appartementen te kunnen realiseren. ,,Dat past ook beter op deze locatie.” De vastgoedeigenaar wil hiermee ook ruimte maken om een stukje uit te breiden in De Enk. ,,We hebben al op meerdere locaties meters onttrokken aan de detailhandel. Dat is de marktwerking,” aldus Gravendeel die hierbij verwijst naar het pand van Ter Stal (voorheen Schoenenreus).

Huurgrens

Sven en Bernadette Gravendeel willen aan de Dokter Holtropstraat graag appartementen realiseren beneden de sociale huurgrens. Hiervoor heeft Veluwse Architecten bijna een jaar geleden plannen ingediend die getoetst zijn aan de eisen van welstand volgens de welstandsnota. De woningbouw die hier gerealiseerd wordt past in de woonvisie van de gemeente Ermelo die daarmee prioriteit stelt om huisvesting voor jongeren en starters te realiseren. Maar natuurlijk ook voor anderen die zich melden in deze sector huurwoningen.

Sloop

De projectontwikkelaar is klaar om te beginnen, het asbest is inmiddels verwijderd. Wanneer de sloop eind deze maand gerealiseerd is, hoopt men snel te kunnen starten met de bouw van twee blokken appartementen die deels gelegen zijn aan de Dokter Holtropstraat en deels aan het Schoolpad.