Gemeente zet streep door alle activiteiten

ERMELO – Om het coronavirus in te dammen worden momenteel drastische maatregelen genomen. De theaters blijven komende tijd leeg, maar ook activiteiten in de buitenlucht gaan niet door. De gemeente Ermelo maakte zojuist bekend dat ook de Boomfeestdag aanstaande woensdag en de Afvalopruimdag op 21 maart niet doorgaan.

Ook de inspiratiebijeenkomst over mobiliteit, die gepland stond eind maart en het spreekuur van Burgemeester&Wethouders zijn geschrapt. ,,We willen geen risico nemen,” zegt perswoordvoerder Moniek Winters. ,,We hebben deze beslissing genomen met pijn in het hart, wetende dat er veel mensen al heel veel tijd in de voorbereiding hebben gestoken.” De organisatie van de Boomfeestdag, museum Het Pakhuis, begrijpt de keuze van de gemeente. ,,We kunnen de ontwikkelingen niet goed overzien,” meldt museumdirecteur Germa Greving. ,,Echter, de scholen zijn gewoon open en de Boomfeestdag is een klassikaal bezoek aan het bos. We zagen deze keuze van de gemeente in die zin niet aankomen.” Of er op een later tijdstip nog de mogelijkheid is dit evenement uit te voeren, weet Greving niet.

Voorbeeldfunctie

Het verschuiven van activiteiten zal niet in alle gevallen lukken, weet ook Winters. Toch heeft de gemeente er nu voor gekozen alle activiteiten waarbij zij een rol speelt, te annuleren. ,,We hebben een voorbeeldfunctie en willen hiermee ook een signaal afgeven.”