Bezoekers hielden zich niet aan 'social distance'

ERMELO – Zaterdagmiddag heeft burgemeester André Baars Strand Horst moeten sluiten. Het bleek dat bezoekers zich niet hielden aan de maatregel van minimaal 1,5 meter afstand houden tot elkaar. Daarom is het strand tot nadere berichtgeving afgesloten. Ook is het verboden om hier te surfen of te kiten. Er zijn hiervoor borden geplaatst. 

Sinds donderdagavond geldt een nieuwe noodverordening voor gemeenten in de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland. Ter bescherming van de veiligheid en de gezondheid, heeft het kabinet landelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Om binnen de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland deze maatregelen te kunnen handhaven, heeft de voorzitter van de VNOG, Ton Heerts, deze nieuwe noodverordening vastgesteld.

'Geen vakantietijd'

Voorzitter Veiligheidsregio Ton Heerts: ,,Ik begrijp dat we met deze noodverordening velen moeten teleurstellen. Bijvoorbeeld mensen die een huwelijk of een leuk uitje voor de komende periode hebben gepland, en zeker ook de recreatieondernemers op de Veluwe en Achterhoek. Maar de maatregelen zijn echt noodzakelijk. We hebben nu iedereen in Nederland nodig om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en om onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Het crisistijd en geen vakantietijd.”  De burgemeester, toezichthouders en politie, kunnen nu optreden als mensen de richtlijn van ‘houd minimaal 1,5 meter afstand tot anderen’ niet naleven. Er volgen dan stevige boetes.