Maak foto's #kleurrijkermelo

ERMELO - Er zit weer kleur in het hart van Ermelo. De buitenkant van het, al geruime tijd, leegstaande pand op Enk 1 is geheel beschilderd met vrolijke afbeeldingen. ,,We wilden de straat een beetje opvrolijken,” zegt Jolanda Schuur, eigenaar van Joviaal. Vanmorgen voegde ze nog een beer toe aan de muurschildering in verband met de ‘Berenjacht’ . ,,Hoe leuk is dat!”

Na het sluiten van Steps, de verhuizing van Livera en de maatregelen rondom de coronacrisis werd het een hele treurige boel in het centrum. Dat zette Natalie Overkamp, eigenaar van Ermelo van NU, aan het denken. ,,Ik vroeg aan René Dijkhuis (Fontes BV) of er niet een wand was om te beschilderen. De straat kon wel wat kleur gebruiken.” Dijkhuis belde vervolgens met Stief van Panhuis (eigenaar van Van Panhuis Bouw) en die schroefde enkele dagen later panelen aan het winkelpand. Overkamp: ,,Vervolgens meldde Walda Mees (Stichting Ermelo's Kunstcollectief) zich om te helpen. En we mochten verf ophalen bij Arie van Buuren (Schildersbedrijf Van Buuren) en Jacco Schuur (Schildersbedrijf Schuur). Om niet is alles geregeld!”

Los Angeles Wings

Terwijl de dames, geassisteerd door Judith en Jelle, de eerste kleuren opbrachten, vroeg het winkelend publiek zich af wat er ging gebeuren. Het plan was een wand waar mensen allerlei foto’s bij konden maken. ,,Vorig jaar was ik in Los Angeles en zag ik gigantische engelenvleugels op de muur. Het was een project van de Amerikaanse kunstenares Kelsey Montague,” vertelt Overkamp. Sindsdien had ze het idee om ergens in Ermelo ook ‘LA wings’ te maken. ,,Het leuke is dat mensen voor de vleugels gaan staan, foto’s maken en die op sociale media delen. Daar wordt je vrolijk van.” Naast de engelenvleugels zijn er ook grote zeepbellen geschilderd met een houder zodat je ook al blazend op de foto kunt. ,,Of je kunt het paard voeren,” vult Walda Mees aan. Met mooie sluitsjablonen van Calumma is ook de woonplaats Ermelo op de panelen aangebracht. Hiermee kunnen ook toeristen, later in het seizoen, leuke vakantiekiekjes maken.

Hashtag

Er is nu een speciale hashtag #kleurrijkermelo waarmee de posts op Facebook, Instagram en Twitter gepost mogen worden. ,,Iedereen werd er blij van, al was het nog niet af,” vertelt Schuur. ,,En het is natuurlijk ontzettend leuk omdat iedereen enthousiast meewerkte.” Wat haar betreft is het niet de laatste wand die geschilderd is. Ermelo heeft nu haar eigen street art om wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd.