Korpsen uit omgeving ingezet in Zuid-Nederland

ERMELO/ REGIO – Brandweerlieden uit Ermelo, Putten, Nunspeet en Apeldoorn zijn naar Limburg vertrokken om te assisteren bij het blussen van de grote natuurbrand. Sommigen waren sinds gisteren al betrokken bij bluswerkzaamheden in Deurne.

Er woeden op dit moment twee grote natuurbranden. Een is de brand op Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch, vlakbij Roermond en de ander is het natuurgebied de Deurnese Peel. De brandweer is met man en macht bezig om de vuurzeeën onder controle te krijgen. Het is enorm droog en de wind is een extra obstakel. Door de droogte en de wind zijn de branden lastig te blussen. Gisteren en vandaag vliegen helikopters af en aan om mee te helpen bij het blussen. Hierbij is ook Jurjen Bast die deel uitmaakt van de Fire Bucket Operations vanuit de VNOG. ,,Het gaat er heftig aan toe,” meldt hij vanuit de lucht.

Veluwe

Ook op de Veluwe is het kurkdroog. De kans is dan ook aanwezig dat er een natuurbrand ontstaat. Dit is ook te vinden op www.natuurbrandrisicos.nl Een natuurbrand kan zich in droge peridoes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker in combinatie met harde wind.