Feestvreugde en dolle activiteiten tijdens online Koningsspelen

ERMELO - Kinderen reageerden vandaag enthousiast tijdens de livestream van Koningsspelen vandaag. In zo'n dertig Gelderse gemeentes waren namelijk online Gelderse Koningsspelen. Ook in Ermelo konden kinderen lekker aan de slag de laatste dag voor de meivakantie.

De buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt, onderdeel van Interactie Sportbedrijf werkten afgelopen week onvermoeibaar vanuit huis aan de voorbereidingen. Via een livestream vanuit Sportcentrum Calluna organiseerden het team een feestelijke happening. Wethouder Laurens Klappe opende, uiteraard ook online, de Eertse Ermelose Koningsspelen. De kinderen werden uitgedaagd om thuis of bij de opvang op school mee te doen voor hun tv of laptop. De activiteiten die de buurtsportcoaches online deden waren divers, zoals je huis versieren, een mooie oranje stoepkrijt tekening maken en natuurlijk werd er flink bewogen. Ook knutselden de kinderen voor opa of oma en dansten ze op de klanken van 1,5 meter van Ali B.

Razende reporter

Flink geïmproviseerd werd er tijdens de diverse opdrachten met Koning Twister. Tegelijkertijd reed een razende reporter door het dorp die filmpjes maakte van de spelende kinderen. Manager Marjo de Groot:,,We zijn bedolven onder de vele foto’s op onze sociale media kanalen en alle leuke reacties van kinderen, ouders en scholen. Superfijn dat we de activiteiten buiten konden doen en we hopen dat we volgend jaar de kinderen weer kunnen verrassen met een gezamenlijk evenement op de voetbalvelden."